Waar kan ik geld lenen?

Er kunnen vele redenen zijn waarom u nadenkt over een krediet. Misschien wilt u een woning kopen of renoveren, bent u toe aan een nieuwe auto, of wilt u als werkzoekende een bedrijf beginnen. Wat de redenen ook zijn, vaak wanneer men nadenkt over een krediet, dan gaat het over hogere bedragen. Het is dan belangrijk dat u goed kijkt naar waar u precies uw lening gaat afsluiten, want de voorwaarden en rentevoeten kunnen nogal verschillen en dat betekent dat het voor u heel voordelig kan zijn om alle leningen en kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

Er zijn tegenwoordig meerdere kredietverstrekkers naast de reguliere banken. Het is voor de meeste mensen bijna onmogelijk om daarover alles in het oog te houden, als dit niet uw dagelijkse bezigheid is. Een kredietvergelijker kan daarom een goede oplossing zijn. Zo weet u precies waar u terecht kunt voor een lening en tegen welke voorwaarden u de lening kunt afsluiten.

Welk krediet past bij mij?

Om te weten waar u terecht kunt voor een lening, is het eerst belangrijk om te weten waarvoor u een krediet wilt nemen. Het maakt nogal verschil of u op zoekt bent naar een kredietkaart als back-up voor moeilijkere tijden, of dat u een groene lening zoekt om uw woning energiezuiniger te maken, waardoor u op termijn dus uw investering terug verdient.

Het kan ook zijn dat u een eigen bedrijf wilt beginnen en daar startkapitaal voor nodig heeft. Ook dan kunt u weer bij een hele andere kredietverstrekker terecht, die veel voordeliger is dan de gangbare banken, mits u aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Buiten dat u eerst dient te kijken naar wat uw persoonlijke project precies is, is het ook belangrijk om al te kijken naar welk bedrag u over welke periode wilt lenen. En naar wat maandelijks financieel mogelijk is voor u.

U kunt daarvoor gebruik maken van een simulator. U krijgt dan al een indruk van de mogelijkheden en kunt deze betrekken in uw plan van aanpak. Wanneer u deze helemaal afgerond heeft, dan kunt u opnieuw een vergelijking doen om er zo zeker van te zijn dat u de voor u meest gunstige voorwaarden en rentevoeten berekend krijgt.

Een krediet aanvragen

Wanneer u voor uzelf duidelijk heeft welk bedrag u wilt lenen en waarvoor u dat precies wilt doen, dan kunt u bij alle kredietverstrekkers apart een aanvraag indienen, maar u kunt dit ook online doen bij alle kredietverstrekkers tegelijkertijd. Op die manier kunt u goed vergelijken waar u uiteindelijk precies aan toe gaat zijn.

Bereken ook altijd het totaalbedrag van wat u betaald heeft aan het einde van de aflossing. Op die manier weet u zeker dat u de voordeligste kredietverstrekker voor uw persoonlijke situatie kiest.

Een lening afsluiten of een krediet aanvragen dient een weloverwogen keuze te zijn. U zit hier namelijk nog jaren aan vast en dient wel zeker te weten dat u dit extra maandelijkse bedrag nog een aantal jaar kunt ophoesten. Dankzij de simulatie wordt er rekening gehouden met uw maandelijkse vaste lasten en het zorgt er voor dat u ook nog een normale (gezins)huishouding kunt voeren.

Laatst toegevoegd nieuws