Renovatielening


Er zijn verschillende redenen om een renovatielening aan te vragen. Het kan zijn dat u net een huis of een appartement heeft gekocht en er moet nog veel aan opgeknapt worden. Maar het kan ook zijn dat u al een eigen woning heeft welke toe is aan een opknapbeurt. Vaak zijn hier hoge kosten aan verbonden en zijn er ook meer kosten dan u op voorhand kan begroten. 

Met een renovatielening kan u snel aan de slag gaan, plundert u niet meteen uw hele spaarrekening en kunt u er voor kiezen om projectmatig en in fases te werken of er meteen een grote klus van te maken, zonder dat u veel risico loopt. 
 

Contact opnemen >

Voordelen

  • Geen dossier- en aktekosten
  • Rentevoet ligt vast voor de volledige looptijd
  • Direct aan de slag
  • De banken zijn vaak gul met renovatieleningen
  • Vaak hoef je niet meer dan wat offertes en facturen voor te leggen.

Bent u wel klaar om te verbouwen?


Wanneer mensen beslissen om te renoveren, dan staan ze meestal al met gereedschap en materialen in de startblokken om vooral geen tijd te verliezen en hun visie werkelijkheid te maken. Dat is leuk en het enthousiasme werkt motiverend, maar het is meestal niet de slimste weg. 

Of u nu wat opfriswerk wilt doen of een complete verbouwing uit wilt voeren, het is altijd verstand om een overzichtelijk plan te maken waarin u zowel de renovatiewerken als de budgetberekening in opneemt. U komt dan minder snel voor onaangename verrassingen te staan en u kunt stapsgewijs alles nalopen en naderhand afwerken. Dit is zeker belangrijk wanneer u geen professional bent, maar wel veel van de werkzaamheden zelf wilt uitvoeren. 

Met een goed renovatieplan zal u niet snel te veel of te weinig lenen, en heeft u meer overzicht, niet alleen aangaande de kosten, maar ook qua tijd die het in beslag zal nemen. Daarnaast helpt het renovatieplan, ondersteunt met offertes, facturen en andere documenten, u bij het verkrijgen van een renovatielening. 


Alles in een keer renoveren of liever in fases?


Afhankelijk van wat u allemaal wilt renoveren, kan het handig zijn om te kiezen voor een renovatie in fases. Zo heeft u niet meteen uw hele woning op de kop staan en zijn de kosten makkelijker te spreiden, maar het nadeel is dat u veel langer bezig bent. Vaak kiezen mensen voor een renovatie in fases omdat de kosten dan makkelijker te dragen lijken. 

Met een renovatielening doet u eigenlijk hetzelfde. Of u nu meteen aan de slag gaat en alles in een keer afmaakt, of dat u kiest om verspreid over een bepaalde periode alles per project aan te pakken, de kosten kan u met een renovatielening sowieso spreiden. 


Wat houdt een renovatielening in?


Het handige aan een renovatielening is dat het eigenlijk gewoon een lening op afbetaling is en daarom hoeft u er geen extra dossier voor te hebben of een notaris voor in te schakelen. Ook de bijkomende kosten zijn er dus niet. U betaalt iedere maand simpelweg een vast bedrag, aan een vaste rentevoet, af. Op deze manier kunt u de kosten makkelijk en overzichtelijk spreiden. 

U kunt zelf kiezen welk bedrag u maandelijks wilt aflossen en daarmee dus ook de duur van de lening. U kunt dus niet in de problemen geraken omdat u opeens hele hoge maandelijkse kosten heeft en ook niet omdat u opeens voor onverwacht hoge renovatiekosten komt te staan.  


Hoe krijgt u een renovatielening?


Om te beginnen dient u eigenaar van het te renoveren object te zijn. Ook is het belangrijk dat u aan kunt tonen dat u effectief gaat renoveren. Dit kunt u goed doen met uw renovatieplan, waarin uw renovatieprojecten omschreven en uitgewerkt staan, inclusief het budget dat u denkt nodig te hebben, ondersteund met offertes, facturen en andere documenten. Denk dan onder meer aan officiële documenten zoals vergunningen, bouwkeuringen, loonstroken, contracten en meer van dien zaken. 

Ook wanneer u al een hypotheek heeft lopen of uw woning in fases wilt renoveren, kunt u een lening krijgen om te renoveren. 

Let wel op! Geld lenen, kost altijd geld. 

Het is daarom goed om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. De verschillende financiële instellingen bieden allemaal verschillende voorwaarden en rentes aan. Ze willen u allemaal overtuigen om voor hen te kiezen en dat doen ze met voordeeltjes een aanbiedingen. Het kan u dus een hoop geld besparen als u eerst vergelijkt wat u overal in totaal betaalt. Kijk dan niet alleen naar de maandelijkse lasten, maar ook naar de totale bedragen die u betaalt heeft wanneer u de volledige lening, inclusief rente, heeft afgelost. 


Wat heb je nodig voor een renovatielening?


•    Om te beginnen moet je volwassen zijn, maar niet ouder dan 75 jaar. Personen van 80 jaar, met eigendom, kunnen ook een renovatielening krijgen. 

•    Je hebt een geldige identiteitskaart nodig en wanneer je een vreemde nationaliteit hebt, dan dien je ook je verblijfstoelating van 5 jaar te hebben. 

•    Je dient een bewijs van inkomen te hebben. Dit kan een officieel bewijs van salaris zijn, maar ook een bankafschrift met daarop de betaling van je loon. Een zelfstandige ondernemer dient het laatste aanslagbiljet te tonen. 

•    Als je nog openstaande leningen hebt dan toon je het contract van je lening en het saldo dat je nog open hebt staan. Bij het openen van een krediet laat je de laatste berekening van het agentschap zien. 

•    Krijgt u alimentatie? Dan laat u de laatste 3 rekeninguittreksels zien. 
•    Heeft u huuropbrengsten? Dan laat u de laatste 3 rekeninguittreksels en het huurcontract zien. 
•    Ontvangt u lijfrente? Ook dan toont u de laatste 3 rekeninguittreksels. 


ExtraGeld vergelijkt voor u!


Het vergelijken van de diverse aanbieders en de leningen die ze aanbieden, kan een hele klus zijn. Overal verschillende aanvragen indienen, vervolgens alles berekenen en dan nog eens de voorwaarden vergelijken. Dat is voor mensen die er heel veel verstand van hebben al lastig, laat staan voor een leek die zich daar normaal niet mee bezig hoeft te houden. 

ExtraGeld vergelijkt voor u het aanbod van de diverse financiële instellingen. Uw aanvraag wordt ingediend en het voorstel wordt uitgewerkt. Er wordt onder meer gelet op het bedrag dat u wilt lenen, de looptijd, de maandelijkse kosten en de rentevoet. 

Uw aanvraag wordt binnen 24 uur verwerkt, u krijgt de beste kredietaanbiedingen onder uw neus, er zijn geen notariskosten of dossierkosten, wij zijn een 100% onafhankelijke partner en kunnen een looptijd van maximaal 120 maanden voor elkaar krijgen. 

Een renovatielening is een uitstekende oplossing die er voor zorgt dat u op een overzichtelijke manier uw renovaties kunt financieren, zonder in een keer een heel groot bedrag kwijt te zijn en zonder in de problemen te raken wanneer u voor onverwacht hoge renovatiekosten komt te staan. U plundert niet in een keer uw spaargeld en u kunt de maandelijkse kosten makkelijk spreiden. Of dat u nu besluit om in een keer alles te doen of dat u er voor kiest om in fases te werken. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op om te kijken of wij u ook van dienst kunnen zijn. 
 

Laatst toegevoegd nieuws