Leningen vergelijken

Vroeg of laat komt er een moment in uw leven waar het aanschaffen van een product of dienst zonder financiële ondersteuning nagenoeg onmogelijk is. Voor sommige is dit om een groot project uit te kunnen voeren, voor andere om een kleine droom waar te maken. Wat de reden dan ook mag zijn, het is altijd aan te raden om u goed te laten informeren voor u daadwerkelijk besluit welke lening u wilt aangaan.

Vroeger was het ontzettend veel werk om langs verschillende verstrekkers te gaan en door stapels papieren te moeten ploegen, tegenwoordig kan en gaat dit gelukkig anders. ExtraGeld helpt u daar bij door de verschillende leningen bij de diverse kredietverstrekkers voor u te vergelijken en u de beste keuze aan u voor te leggen. Op die manier houdt u het overzicht en hoeft u alleen maar te beslissen welke lening bij u past.

Het aanbod van verschillende leningen en kredieten is divers, het is dan ook belangrijk om naar uw persoonlijke situatie te kijken en niet zomaar een keuze te maken. Zo zijn er leningen voor uw woning, voor een voertuig, maar kunt u ook gebruik maken van financiering voor huishoudelijke apparaten of bijvoorbeeld een nieuwe telefoon.

Beobank

€ 5.0001

Aankoopverzekering1

€ 5.0002

Aankoopverzekering2

€ 5.0003

Aankoopverzekering3
  • Betaal < 1 maand of gespreid
  • Bruikbaar met elke rekening

Cofidis

€ 5.0001

Aankoopverzekering1

€ 5.0002

Aankoopverzekering2

€ 5.0003

Aankoopverzekering3
  • Betaal < 1 maand of gespreid
  • Bruikbaar met elke rekening

BuyWay

Van € 1.250 tot € 10.001 op uw MASTERCARD

Van € 5.500 tot € 15.000 BUY WAY Line

Van € 2.500 tot € 20.000 Lening op afbetaling

3 tot 84 maanden looptijd

Rentevoet vanaf 6,99%

Woningleningen

Er zijn vier soorten woningleningen.

Een hypothecaire lening, waarbij u een groter bedrag nodig heeft om bijvoorbeeld uw huis aan te schaffen. Bij een hypothecaire lening is het object vaak ook direct het onderpand. In het voorbeeld van boven is het huis zelf het onderpand van de bank. Een hypothecaire lening heeft vaak een lange looptijd met een relatief lage rentevoet.

Een verbouwings- of renovatielening is een lening die u voor langere tijd aangaat. De meest voorkomende keuze wanneer grootst wordt geïnvesteerd in woning door bijvoorbeeld die prachtige badkamer te laten plaatsen of eindelijk uw droomkeuken aan te schaffen. Een verbouwingslening heeft doorgaans een looptijd van 10 jaar tegen een vooraf vaste rente.

Wilt u bijvoorbeeld uw woning groener maken? Dan kunt u kijken naar een eco-lening of een energielening. Het geld van deze lening mag uitsluitend gebruikt worden om de energievoorziening van uw woning groener te maken. Denk dan onder meer aan zonnepanelen, isolatie verbeteren of dubbel glas laten plaatsen.

Een overbruggingskrediet is er voor wanneer u een ander huis wilt kopen of bouwen, maar u huidige woning nog niet heeft verkocht, of kunt verkopen. De interesten kunnen vaak maandelijks, per kwartaal of pas aan het einde van looptijd afgelost worden.  Meestal zijn dit kortlopende kredieten, enkele maanden, en ze kunnen daarom prijzig zijn. 


Voertuigleningen

Er zijn vier soorten voertuigleningen.

Wanneer het aanschaffen van een auto teveel van uw spaargeld vraagt, of wanneer u simpelweg niet in een keer zoveel geld wilt uitgeven kunt u gebruik maken van een autolening. Let op, want er zijn verschillende leningen mogelijk afhankelijk van de leeftijd en type auto die u wilt aanschaffen. Zo heeft u bij het aanschaffen van een eco-voertuig nog wel eens korting op de rente.

Fietsen kunnen erg prijzig zijn, zeker wanneer u op zoek bent naar een speciale uitvoering. Denk dan aan een elektrische fiets, een bakfiets of een racefiets. Wanneer u kiest voor gespreid betalen is er ook sprake van een lening. Vaak zijn dit langlopende leningen, let dus extra goed op de voorwaarden mocht u het volledige bedrag eerder willen aflossen, vervroegd aflossen gaat vaak samen met een boeteclausule. 

Een motorlening is praktisch hetzelfde als een autolening. U legt zich er op toe een geleende bedrag binnen een bepaalde, afgesproken periode, met maandelijkse betalingen af te lossen. Let ook hier op de leeftijd van de motor die u wilt aanschaffen, daar dit om verschillende leningen gaat. 

Ook een mobilehome lening is te vergelijken met een autolening, ware het niet dat het bedrag vaak veel hoger is. Een mobilehome is doorgaans een stuk kostbaarder dan een auto. Let hier ook goed op de leeftijd van de mobilehome de u wilt aanschaffen.


Andere soorten leningen

Naast de woning- en voertuigleningen zijn er nog vier andere mogelijke leningen. 

U kunt een persoonlijke lening aanvragen voor projecten of een auto, maar bijvoorbeeld ook voor een lange reis of een investering aan uw huis. U betaalt, een op voorhand afgesproken, maandelijks bedrag af voor een afgesproken periode. 

Een andere mogelijkheid is een geldreserve. Dit kan door middel van een flexibele kredietopening. Deze laat het u tijdelijk toe bepaalde limieten onder de nul kunt gaan op uw lopende rekening. Bij deze leningen is het belangrijk om te kijken naar de rente, de manier van terugbetalen en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Over het algemeen is het rentepercentage wat u betaald over het rood staan relatief hoog.

Het kan zijn dat u meerdere lopende leningen heeft. Het kan dan financieel gezien de moeite waard zijn om deze kredieten samen te voegen, u heeft dan een veel beter overzicht over uw maandelijkse lasten maar ook over het totaalbedrag.

Een ander voorbeeld van een lening is het werven van crowdfunding. Dit is een alternatieve manier om een project te financieren. Er is crowdlending, waarbij er een terugbetaling, met interest wordt verwacht. Een andere vorm van crowfunding is; equity crowfunding. Hierbij worden de mensen die hebben geïnvesteerd ook aandeelhouder van het bedrijf. Beide vormen van crowdfunding zijn bedoeld voor bedrijfsmatig gebruik. Er wordt vaak gebruik gemaakt van Crowdfunding wanneer financiering door een bank niet lukt of niet wenselijk is. Denk aan een lancering van een gadget waarvoor financiering door een community platform wordt aangetrokken.  


Hoe kunt u een lening aanvragen?

Als eerste moet u bepalen wat voor een soort lening u nodig heeft en hoe hoog het benodigde bedrag is. Zo kunt u een lening aanvragen om uw huis te verbouwen. U kunt dan een reguliere lening aanvragen, maar wanneer u een verbouwing wilt financieren die uw woning groener maakt, denk aan zonnepanelen of isolatie, kunt u vaak aansprak maken op voordelen en subsidies. Het kan zich dus lonen om eerst overzichtelijk te maken waar u precies een lening voor nodig heeft, voor u gaat kijken welke leningen op u van toepassing zijn. 

Voor alle vormen van leningen en kredieten dient u 18 jaar of ouder te zijn, bij sommige leningen is er een leeftijdslimiet en in uitzonderlijke gevallen wordt er bij afsluiten een gezondheidscheck gedaan. Bij het aanvragen dient u bepaalde documenten te kunnen overleggen. Denk dan onder meer aan uw salarisstrookjes, uw identiteitsbewijs, mocht u nog andere inkomsten hebben, dan documenten die dat ondersteunen zoals bijvoorbeeld uw bankafschriften en een bewijs van inschrijving, jonger dan drie maanden. Wanneer u nog andere kredieten open heeft staan, dan dient u ook dit contract en het openstaande saldo kunnen overleggen. Als u zelfstandig ondernemer bent dan dient u ook nog uw drie meest recente aanslagbiljetten te overleggen. 

Wanneer u er over nadenkt om een lening af te sluiten, ongeacht waarvoor dit is, dan is het verstandig om u eerst te verdiepen in wat u precies nodig heeft. ExtaGeld kan u daar bij helpen. Het is voor u dan overzichtelijk bij welke kredietverstrekker u tegen welke voorwaarden en interesten u een lening kunt afsluiten. U kunt via ExtraGeld vrijblijvende offertes aanvragen, en dit bespaart u een hoop individuele aanvragen, waardoor u zeker geen voordelige aanbieder mis zult lopen.

 

 

Laatst toegevoegd nieuws