Hypothecaire lening

De redenen waarom mensen voor een hypothecaire lening kiezen, verschillen nogal. De een wilt de woning opknappen, een ander wilt een stuk grond kopen en weer iemand anders wilt investeren in een duurzamere woning. Wat uw reden ook is, een hypothecaire lening kan een goede oplossing zijn wanneer u bijvoorbeeld het budget niet heeft of wanneer u de kosten liever wilt spreiden in plaats van in een keer uw spaarrekening te moeten plunderen. 

U kunt snel aan de slag gaan, zonder al het volledige bedrag bij elkaar te hebben. Ook wanneer u er voor kiest om in fases te werken, dan kan een hypothecaire lening uitkomst bieden omdat u dan zeker weet welke maandelijkse kosten u komt te staan en u wordt niet opeens verrast door onvoorziene hoge kosten. U loopt dus veel minder risico en uw project kan zeker plaatsvinden en afgerond worden binnen de door u gestelde termijn, zonder dat geld roet in het eten kan gooien. 
Bekijk de beste aanbieders >

Voordelen

  • Meestal recht op een interessante belastingvermindering
  • Type woning maakt niet uit
  • Het onroerend goed kan als onderpand dienen.
  • Voordeel doordat u investeert in uw bestaande onroerend goed.
  • Gemakkelijk te regelen
 

Een lijst met de beste aanbieders

Bent u voorbereid en klaar voor uw project?


Meestal kiest men voor een hypothecair krediet wanneer het om een groter project gaat. Het is dan ook belangrijk om uw project goed te plannen en uit te werken. Dit doet u niet alleen zodat u zelf het overzicht houdt en weet wat u allemaal kan verwachten, maar ook om een hypothecair krediet te bemachtigen. 

Het is erg belangrijk dat u alle uit te voeren werkzaamheden en kosten duidelijk in kaart brengt. U komt dan minder snel voor verrassingen te staan en kunt onvoorziene kosten zo ver mogelijk afdekken. Zeker wanneer u veel zelf wilt doen, in plaats van het aan professionals over te laten, is het beter om alles goed uit te zoeken en te berekenen. 

U zult dan ook niet te snel te veel of te weinig lenen. U heeft meer overzicht, niet alleen over de werkzaamheden, maar ook over de te maken kosten. Dat is niet alleen prettig tijdens de voorbereidingen, maar ook wanneer u al begonnen bent, om zo toch overzicht te houden op uw uitgaves. Om uw hypothecaire lening te krijgen dient u uw plan te overleggen, ondersteunt door documenten zoals offertes, facturen, maar ook salarisstroken of andere bewijzen van inkomsten. 


Alles in een keer afhandelen of gefaseerd werken?


Wanneer u een stuk grond wilt kopen, dan zal u in een keer een groter bedrag nodig hebben, maar wanneer u bijvoorbeeld een deel van uw huis wilt verbouwen, dan kan dat ook in fases gebeuren zodat niet uw hele huis op de kop staat. Met een hypothecaire lening bepaalt u zelf hoe u het geld wilt besteden, in een keer of in gedeeltes, maar u hebt meteen toegang tot het gehele bedrag en weet ook precies welke maandelijkse aflossing, en dus welke kosten u heeft. 

Op die manier komt u niet opeens voor verrassingen te staan en heeft u geld ter beschikking wanneer u dat nodig heeft, zonder er eerst lange tijd voor te moeten sparen. U komt ook niet opeens in de problemen, want u weet precies welke maandelijkse kosten u maakt. Die maandelijkse kosten kunt u ook nog eens zelf bepalen. 


Wat houdt een hypothecaire lening in?


Wanneer je een hypothecaire lening afsluit, dan kan jij jouw bezit als onderpand geven. Denk dan aan je woning of een ander pand. Op die manier heeft de kredietverstrekker een garantie dat het geleende bedrag ook daadwerkelijk terug betaald wordt. Het zijn vaak langlopende leningen en daardoor kunt u het bedrag mooi spreiden zodat u niet maandelijks met extra hoge kosten zit te kijken. 

U kunt zelf bepalen welk bedrag u per maand kunt en wilt aflossen en dat bepaalt dan meteen de looptijd van de lening. Op die manier kunt u niet in de problemen komen omdat u maandelijks een te hoog bedrag moet afbetalen. Ook wanneer er onvoorziene hoge kosten bij uw project komen kijken, dan bent u daar op voorbereid dankzij uw lening. 

Er zijn verschillende soorten hypothecaire kredieten.
– Hypothecair krediet met kapitaalaflossing.
– Overbruggingskrediet en andere hypothecaire kredieten met een vaste termijn.
– Een combinatie van diverse type kredieten.
– Hypothecair krediet met kapitaalopbouw. 


Komt u in aanmerking voor een hypothecair krediet?


Iedereen van18 jaar en ouder kan een hypothecaire lening aanvragen. Wanneer je een aanvraag indient dan wordt er gekeken naar 3 onderdelen. 

– Wat is jouw inkomen?
– Wat is jouw persoonlijke situatie, aangaande jouw uitgaven?
– Wat zijn jouw schulden?

Dit is een wettelijk verplichte check. Jouw kredietverstrekker heeft namelijk een verantwoordelijkheid om de risico’s voor jou in te schatten zodat jij niet het risico loopt dat je te veel leent, waardoor je ook zeker aan de terugbetaalregeling kunt voldoen.  Jouw financiële capaciteit moet dus getoetst worden. Wanneer hier uit komt dat je niet voldoende capaciteit hebt om de lening aan te gaan, dan kan je altijd een herberekening aanvragen voor een lager bedrag. 

Let wel op! Geld lenen, kost altijd geld!

Ook moet de kredietverstrekker jou een ESIS-document geven. ESIS staat voor European Standardised Information Sheet en u kunt met dit document verschillende kredieten met elkaar vergelijken en zo een nog betere keuze maken. Het is ook goed om zelf hypothecaire leningen te vergelijken. De verschillende verstrekkers hebben verschillende voorwaarden en er is ook een verschil in de rentevoet die gehanteerd wordt. Het kan u een hoop geld besparen wanneer u de verschillende offertes met elkaar vergelijkt. Het is dan ook aan te raden naar het totaalbedrag te kijken dat u kwijt bent aan het einde van de aflossing.


Hoe krijg je een hypothecair krediet?


•    U dient in ieder geval 18 jaar of ouder te zijn om een lening af te kunnen sluiten. 

•    U toont de verkoopovereenkomst van de grond of het pand dat u in onderpand geeft.

•    U dient uw belastingaangiften van de afgelopen twee jaar te tonen. 

•    U toont uw loonbriefjes van uw huidige werkgever of de meest recente facturen die u als ondernemer uitschreef. 

•    Heeft u andere inkomsten, zoals alimentatie, huuropbrengsten of lijfrente, dan toont u de laatste 3 rekeninguittreksels. 

•    Heeft u nog andere openstaande schulden? Dan toont u het contract voor de aflossing en het openstaande saldo. 

•    Mocht het om een bouwproject te gaan dan dient u ook uw stedenbouwkundige vergunningen te overleggen. 

•    Na het toetsen van jouw kredietaanvraag, en wanneer de kredietverstrekker akkoord gaat, dan krijgt u een offerte toegestuurd. 


ExtraGeld vergelijkt voor u!


Om alle aanbieders en de leningen die ze aanbieden te vergelijken en aanvragen bij hen in te dienen, dat is best wel een klusje. ExtraGeld doet dit dus voor u. Overal worden de aanvragen ingediend en dan worden deze berekend. Om vervolgens alles te vergelijken en ook nog de voorwaarden door te nemen, dat is niet alleen een hele klus, maar kan voor iemand die er niet dagelijks mee bezig is ook erg onoverzichtelijk en vervelend worden. 

ExtraGeld dient de aanvragen voor u in bij de verschillende kredietverstrekkers. Vervolgens wordt er een voorstel uitgewerkt en daarbij wordt er gelet op het bedrag dat u wilt lenen, de looptijd, welke maandelijkse kosten u dan heeft en tegen welke rentevoet. 

Het duurt ongeveer 24 uur voor de aanvraag verwerkt is en u krijgt dan de beste kredietaanbieders voor u te zien. Zonder dat er allerhande rare kosten bij komen kijken. Wij zijn een 100% onafhankelijke vergelijker en krijgen daardoor de beste aanbiedingen als eerste toegestuurd. 

Wanneer u een groter project aan wilt gaan, waaraan hoge kosten verbonden zijn, dan is het verstandig om een hypothecaire lening te nemen. U financiert uw project zonder in de problemen te raken, u weet namelijk precies wat u iedere maand kwijt bent en voor hoe lang. Vraag een vrijblijvende offerte aan en bekijk wat de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie zijn. ExtraGeld is u hier bij van dienst en zorgt er voor dat u de beste opties te zien krijgt.  

Laatst toegevoegd nieuws