Autolening


U vindt dat het tijd is voor een nieuwe auto. Uw huidige auto voldoet niet meer, begint kuren te vertonen, of u heeft zelfs al een andere auto op het oog. Of deze nu nieuw is of tweedehands, de aanschaf van een andere auto kan financieel gezien een behoorlijk kostenplaatje zijn. Het kan dan ook verstandig zijn om eerst te kijken of u wel een autolening kunt krijgen. 

Weten hoeveel u voor een een auto kunt lenen helpt bij de keuze. U weet dan meteen naar welke auto’s u kunt kijken, of uw droomauto ook binnen uw budget valt en of u dus al eerder een andere auto kunt kopen dan u had gedacht!
 

Contact opnemen >

Voordelen

  • Koop direct uw droomauto
  • Vast maandbedrag van uw aflossing
  • Precies weten wat u uiteindelijk betaald heeft
  • Na verkoop is de restwaarde voor u
  • Geen verborgen kosten

Online een kredietaanvraag doen


Om te weten of u in aanmerking komt voor een lening hoeft u tegenwoordig vaak helemaal niet meer naar een fysieke locatie. U kunt thuis vanaf de keukentafel of de sofa met het grootste gemak een online kredietaanvraag indienen. U heeft dan binnen 1 of 2 werkdagen reactoe van de verstrekker. Wanneer u de autolening wilt afsluiten, dan hoeft u de contracten en de bijlagen maar te ondertekenen en retour te sturen. Vervolgens wordt het geleende bedrag op uw rekening of op de rekening van de gekozen autodealer gestort. 

Afhankelijk van de kredietverstrekker blijft het aanbod voor uw autolening tussen de 2 en 6 maanden geldig. Dit zal altijd duidelijk aangegeven staan. U heeft dus voldoende tijd om naar de beste auto, bij de beste handelaar te zoeken. U weet dan in ieder geval dat wanneer de onderhandelingen beginnen, u altijd voldoende geld achter de hand heeft. 


Handig aan een autolening


Dankzij de mogelijkheden om een financiering te krijgen is het misschien opeens een optie om uw levenslange droom te verwezelijken. Met een autolening bent u in staat een auto te kopen ook wanneer u niet het volledige bedrag voor handen heeft. 

Een autolening betaalt u af in op voorhand afgesproken termijnen. U weet dus precies waar u aan toe bent iedere termijn. 

Het is altijd verstandig om bij meerdere banken een offerte aan te vragen. Verschillende banken hebben verschillende voorwaarden en het is dan ook verstandig om de contracten met elkaar te vergelijken.

Geld lenen kost geld. Over het geleende bedrag betaalt u een percentage rente. Vergelijk niet alleen het percentage rente dat u dient te betalen, maar ook de rentevoet. Wanneer de rente laag staat, dan kan het verstandig zijn om de rentevoet vast te leggen zodat u later niet opeens meer rente hoeft te betalen. Wanneer het rentepercentage juist hoog staat, dan is de keuze voor een variabele rentevoet verstandiger. Wanneer de rente zakt, gaat u automatisch minder betalen. 

Houdt de rentevoet in de gaten, dit kan u veel geld besparen. Op ExtraGeld vindt u altijd de laatste updates over de huidige rentevoeten, zodat u ten allen tijden een weloverwogen keuze kunt maken. 


Vergelijk de goedkoopste autolening


De rentevoet is ook afhankelijk van het type wagen dat u wilt financieren. Wilt u een nieuwe auto, een tweedehandsauto, een motor of een eco/groene auto? 

Het is mogelijk om een simulatie van uw autolening te maken. U kunt dan goed zien waar u aan toe bent. Laat het duidelijk zijn dat een simulatie of een aanvraag niet automatisch betekend dat tot een overeenkomst bent gekomen met de verstrekker. Dit is pas het geval wanneer het contract is ondertekent. U heeft dus alle gelegenheid om de voordelen te bekijken, de voorwaarden te vergelijken en pas het contract af te sluiten wanneer u daar klaar voor bent. 


Autolening voor diverse voertuigen


De autolening voor een nieuw voertuig heeft meestal de meest gunstige voorwaarden. Dit geldt overigens niet alleen voor gloednieuwe wagens, maar ook voor auto’s die al op de openbare weg gereden hebben. Bij sommige banken wordt een auto tot twee jaar als nieuw gezien. Een jonge ocassion kan dus voldoen aan de voorwaarden voor een voordelige autolening. 


Een lening voor een tweedehands auto kan (percentueel) anderhalf tot twee keer duurder uitvallen dan wanneer u kiest voor een nieuwe auto. Let dus ook goed op wanneer de bank uw wagen als nieuw ziet. 

De maximale looptijd is gemiddeld zeven jaar. Dit gaat dan meestal om vaste betalingen per termijn. Het kan voordeel opleveren om de verschillende looptermijnen en formules te vergelijken. Gebruik dan altijd het startbedrag dat u nodig heeft om uw wagen te financieren als uitgangspunt. 

Ook de looptijd van de kredietaanvraag speelt een rol bij de hoogte van de interest- of rentevoet. Een kortere looptijd of een hoger te financieren bedrag, kan invloed op de rentevoet hebben. Een hoger geleend bedrag, kan echter overeenkomen met een lage rentevoet. Het is dus aan te raden om meerdere simulaties te maken zodat u zeker het voordeligste krediet aanvraagt. 


Offerte aanvraag voor een autolening


Bij een online simulatie vraagt u eigenlijk een offerte aan voor een krediet. U bent op dit moment nog geen lening aangegaan en het is geen contract, maar een offerte voor een contract, waarover u dus nog na kunt denken. Het contract wordt pas definitief wanneer beide partijen akkoord zijn en het contract hebben getekend. 

De aanvraag en de offerte zijn geheel gratis. Het is bij een online aanvraag belangrijk dat u alle informatie naar waarheid en juist invult. Anders kan het zijn dat het niet realistisch is om een voertuig te financieren of dat er een hogere maandlelijkse kosten zijn dan u kunt dragen.

Vraag offertes aan bij meerdere kredietverstrekkers om zo de juiste autolening, met de aantrekkelijkste voorwaarden, voor u te realiseren. 

Laatst toegevoegd nieuws